ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗВІТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ ОПИТУВАНЬ З МЕТОЮ ОЦІНКИ СПРОМОЖНОСТІ ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ ЩОДО ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ ПРАВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ В ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ

Share Button

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗВІТУ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ПРОВЕДЕННЯ ОПИТУВАНЬ З МЕТОЮ ОЦІНКИ СПРОМОЖНОСТІ ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ ЩОДО ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ ПРАВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ В ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ

Національне агентство України з питань державної служби 8 травня в рамках проведення Тижня Європи в Україні представило звіт за результатами проведення опитувань з метою оцінки спроможності виконання завдань щодо імплементації права Європейського Союзу в законодавство України (https://bit.ly/3LMhRHy).
У заході взяли участь заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та її перший заступник Вадим Галайчук, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, представники органів державної влади, що відповідають за питання європейської інтеграції. Від Держлікслужби участь у заході взяв заступник Голови Володимир Короленко.
Звіт презентувала Голова НАДС Наталія Алюшина, яка зауважила, що основним завданням переговорів про вступ України до Європейського Союзу є повне приведення у відповідність вітчизняного законодавства до чинних норм права ЄС.
Саме з метою оцінити спроможність органами виконавчої влади виконувати завдання щодо імплементації права ЄС у законодавство України Національним агентством у співпраці з Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Офісом реформ Кабінету Міністрів України було ініційовано та проведено двоетапне опитування.
Результати опитування продемонстрували, що переговорні розділи про вступ України до ЄС регулюють 128 сфер політики, а до процесу підготовки до вступу буде залучено принаймні 76 органів державної влади на центральному рівні.
Набуття Україною статусу країни-кандидата на вступ до ЄС дало поштовх, аби ми оцінили свої можливості і спроможність всього державного апарату в сфері ЄС. Адже, як наголосив Президент України, євроінтеграція є питанням не лише зовнішньої політики, але і внутрішньої політики, зокрема секторальної економічної інтеграції України до ЄС.
За матеріалами прес-служби НАДС