УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ ПОЛЬСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

Share Button

УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ ПОЛЬСЬКОГО ТОВАРИСТВА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я

Взяв участь у науковому вебінарі «Мета: світ без диму. Чи використовуємо ми всі доступні засоби?», організованому Асоціацією SCOHRE та Польським товариством громадського здоров’я (Polskie Towarzystwo Zdrowia Publicznego).
Наукова програма включала вступне слово президента цього товариства професора Анджея Фаля «Різні інструменти боротьби із залежностями. Цілісне ставлення до громадського здоров’я», доповідь Івони Пиляк (Міністерство фінансів Польщі) «Акцизний податок в охороні здоров’я: «Чим менше шкоди, тим менший податок» та панельну дискусію за участі експертів з Польщі, Італії, Словаччини та України.
Доповідь автора сайту була присвячена короткому огляду останніх новацій українського антитютюнового законодавства, впливу наслідків російської агресії на поширеність тютюнопаління серед українців, оновленню українського законодавства у сфері охорони здоров’я з урахуванням вимог acquis ЄС. Також розповів про прийняття та реалізацію Закону України «Про систему громадського здоров’я», який є ініціативою нашого міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.